Ce fac evaluatorii autorizati si cat castiga ei?

VINERI 13 IANUARIE 2012


Activitatea  evaluatorilor autorizati intra in sfera serviciilor profesionale cum ar fi consultanta, auditul, proiectarea, avocatura. Ca sa fii un bun evaluator trebuie sa cunosti piata si tendintele pietii proprietatilor fie ele imobiliare, bunuri mobile, active financiare sau entitati de tip intreprindere. Deci trebuie sa cunosti preturile, sa ai cunostiinte de contabilitate, de drept, de fiscalitate, de proiectare, de evolutie a bursei chiar. Trebuie sa ai spirit tehnic, sa poti intelege un desen tehnic sau un caiet de sarcini si nu in ultimul rand trebuie sa ai capacitati de comunicare cu clientul. Trebuie sa intelegi ce il intereseaza si trebuie sa respecti legea.

In final evaluatorii  autorizati trebuie sa stie de toate, sa fie niste "personalitati renascentiste." Uneori sunt alteori nu. Depinde de capacitatea, de competentele fiecaruia, de gradul de pregatire, de experienta acumulata.

In S.U.A un evaluator poate castiga intre 37.000 si 50.000 $ anual iar in Romania veniturile variaza in functie de competentele evaluatorilor atat profesionale cat si de marketing.putand ajunge in ciuda crizei si la peste 2.000 euro pe luna. In acelasi timp unii evaluatori se pot gasi in situatia de a castiga foarte putin sau deloc daca nu au inclinatii pentru profesie. Activitatea de evaluare se finalizeaza printr-un raport de evaluare, elaborat in urma unui proces complex pluridisciplinar prin care se atribuie un tip de valoare unor drepturi de proprietate. Acest proces realizat de experti evaluatori profesionisti are la baza informatiile relevante de pe piata in care se face transferul acestor drepturi de proprietate, prin respectarea Standardelor Internationale de Evaluare care sunt standarde profesionale si etice specifice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu